Lélekhangoló

Lélekhangoló

avagy hogyan tudok a ragyogásod mentora lenni…

Sok évtizeddel ezelőtt, még fiatal pedagógusként ismerkedtem meg azzal az idős hölggyel, akinél sugárzóbb, életigenlőbb embert sem korábban, sem azóta nem láttam. Az élettörténete korántsem volt felhőtlen, sőt, jóval több nehézséget és veszteséget élt meg, mint általában mások. Amikor a titkáról kérdeztem, csupán ennyit mondott: „tudod, én a ragyogást választottam”…

Hogy mit jelent ez – és mit nem ?

Az, hogy a ragyogást választod, nem azt jelenti, hogy egyfolytában és örökké széles jókedvvel jársz-kelsz a világban, hogy soha nem szomorkodsz, és hogy sosem lesz borús feletted az ég.

Embernek születtél, ezáltal elkerülhetetlen, hogy olykor próbatételek elé kerülj, hogy fájdalmakkal és bánattal találkozz, hogy veszteséget élj meg. A választás azt jelenti: mit felelsz ezekre a tapasztalásokra. Menekülsz előlük vagy tudatosan szembenézel velük, tudva azt, hogy rejtett módon még ajándékot is tartogatnak számodra. A változtatás, a fejlődés, az erősebbé válás lehetőségét. A válasz része az is, hogy kétségek nélkül tudod: a ború csak átmeneti. Megtapasztalod a küzdelmet, megéled a fájdalmat, a félelmet, a gyászt, de túlontúl sokáig nem ragaszkodsz a negatív lelkiállapothoz. Nem merülsz végleges és folyamatos önsajnálatba, sem apátiába – inkább profitálsz a történtekből.

Nem rendelkezünk mindannyian egyforma habitussal, hasonló kedéllyel, és élethelyzeteink is szélsőségesen különbözőek lehetnek. Ettől függetlenül úgy hiszem, hogy az emberi lélek – természeténél fogva – eredendően magában hordozza a felszabadult öröm, a lelkesedés és a bizalom állapotának lehetőségét.

 „Él, mint a baba” – írja Kornis Mihály a Lehetőségek könyvében, arra az ösztönös és rugalmas létállapotra utalva, amelyben még nincsenek aggodalmak, előítéletek, se görcsös megfelelési kényszer, se hosszasan őrizgetett sérelmek.

A mindennapi élet történései és kihívásai persze idővel könnyűszerrel megváltoztatják ezt a harmóniát. Ragyogás helyett a fásultság, bizonytalanság, a kilátástalanság vagy éppen a keserűség  vesz rajtunk erőt.  A lélek „elhangolódik”, akárcsak egy addig szépen és tisztán szóló hangszer…

Ahhoz pedig, hogy visszatérhessünk az optimális állapothoz, ahhoz a belső harmóniához, amely a jó közérzet , a kiegyensúlyozottság és hosszabb távon a fizikai egészség alapját is biztosítja, olykor számunkra sem elegendő pusztán az idő múlása. Sőt…

Ebben az újrahangolódásban nyújtok segítséget Számodra, figyelembe véve egyéniségedet, egyediségedet, irányultságodat és aktuális élethelyzetedet.

Ennek megfelelően választok „hangolókulcsokat”, vagyis módszereket, eszközöket, gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a kívánt cél és állapot eléréséhez. Az általam alkalmazott eszköztárban a velünk történő dolgoknak értelmet adó, Viktor E. Frankl nevével fémjelzett logoterápiával éppúgy találkozhatsz, mint az archaikus bölcsességre építő meseterápia, a szomatodráma vagy éppen a külön tevékenységi körben is említett művészetterápia elemeivel.

Alapvetően minden esetben abból indulunk ki, hogy tisztázzuk jelen helyzetedet. Azt, hogy hogyan jutottál el életed ezen pontjához, és hogy az adott kihívás – amit akár problémának is nevezhetnénk, de joggal nem tesszük  – miért érkezett eléd és milyen lehetőségekkel ajándékoz meg.

Mikor érdemes hozzám fordulnod?

Példának okáért akkor, ha …

  • azt tapasztalod, hogy kiveszett belőled az életöröm, a fent említett „ragyogás”
  • úgy érzed, hogy teljesen összegubancolódtak életed szálai és egymagad már nem tudsz kiigazodni ebben a kuszaságban
  • szeretnéd felvenni a kesztyűt életed aktuális kihívásaival szemben, de ehhez szükséged van némi elfogulatlan iránymutatásra és támogatásra
  • fizikai betegségből való gyógyulásod folyamatát lelki síkon is szeretnéd megtámogatni

A spiritualitás minden vonatkozásban átitatja a tevékenységemet, ám annak mélyebb, ezoterikus trendektől, ködös misztikumoktól független értelmében. Spirituális jellegű tanulmányaim révén szerzett tudásom, tapasztalataim – többek közt például numerológiai, Tarot-mesteri végzettségem, gyakorlatom – árnyaltabbá, holisztikusabbá teszik a szemléletemet, de semmiképp sem teszik ebben az irányban szélsőségessé.

Olykor csupán csak egy megfelelő impulzus szükséges, máskor – főképp, ha hangsúlyosabb traumákról, válsághelyzetekről van szó – egymásra épülő konzultációk, foglalkozások sorozata. Eszerint akár egyetlen találkozás is elegendő lehet, míg más esetekben hosszabb úton, több alkalmat magába foglaló időszakon-folyamaton kísérlek végig. Ezek az alkalmak egy-másfél órát vesznek igénybe.

Nem vigasztalni szeretnélek.

Sokkal inkább fellelkesíteni.

Támogatni abban, hogy birtokba vedd saját erődet.

Ha arra van szükség, mindenekelőtt fel is ébreszteni.

Olyan „talizmánokkal” ellátni, amelyekkel önállóan is elboldogulsz majd további utad során.

További részletekről írásban vagy telefonon is kérhetsz információt, a kapcsolatnál megadott elérhetőségeken.

Írj Nekem!

Adatkezelés

10 + 5 =

Tel.: +36 30 789 3467

(Kattints a telefonszámra és már beszélhetünk is!)

E-mail: esther.wals@gmail.com

Tel.: +36 30 789 3467

E-mail: esther.wals@gmail.com