Rólam

Pápay Eszter

Író, művészetterapeuta

Pedagógiai, újságírói és pszichológiai diplomával rendelkező szerző, író-költő, művészetterapeuta. Az „a Hetedik” irodalmi folyóirat szerkesztője, a Váci Költők Baráti Társaságának megalapítója. 

Évekig volt a Családi Lap munkatársa, illetve a Nők Lapja Café tanácsadója, rádiós és televíziós szerkesztő-riporter, műsorvezető valamint forgatókönyvíró.

Lélekgondozó tevékenységében ötvözi a klasszikus és az alternatív pszichológiát. Országszerte tart előadásokat, foglalkozásokat, workshopokat. Elkötelezett híve a művészetterápiának, és az irodalom népszerűsítésének.

Megjelent kötetei

A gyógyszer neve: megbocsátás

Lélekgyógyászat

A magányos dervis tánca

Egyperces lélekmesék, terápiás novellák

Ahogy tőlünk telt /társszerző/

Interjúkötet

A tükör ott benned

Verseskötet

Legendák a mostról

Verseskötet

Az én történetem

Vácott születtem, 1967-ben, Szent Mihály napján. Gyerekként nagy hatást gyakorolt rám az extrém mennyiségben elolvasott mese, Attila véres szárszói inge és a felismerés, miszerint nem mindenki látja értelmét a hangyák etetésének… Korán kezdtem írni, s az elmúlt évtizedek alatt sokféle formában műveltem ezt a dolgot: írtam riportot, publicisztikát, forgatókönyvet, dalszöveget, bohózatot, miegymást. A művészetekhez való vonzódásom az egyik legmeghatározóbb tényező az életemben; a szavakkal való alkotáson túl a képi kifejezés és a zene különösen közel áll hozzám.  Belső indíttatásomnál fogva mindazonáltal elsősorban az emberi lélek rezdülései foglalkoztattak pedagógusként, újságíróként, költőként és mintegy másfél évtizeddel ezelőtt ezért indultam hivatás szintjén is a pszichológia irányába. Az azóta eltelt évek alatt megvalósított programok, egyéni és csoportos foglalkozások hatékonysága pedig folyamatosan újabbakra inspirál…

Pápay Eszter